Подводен тунел, омайващ с външния си вид, беше открит в Дания


Тунел, отворен на Фарьорските острови на Кралство Дания, ще намали времето за пътуване от 64 минути на 16 минути и разстоянието между Торсхавн от 55 км до Стрендур и Сатлнес на 17 км.

Според новините в Jalopnik, тя ще предложи много красива гледка на пътниците, докато го използват.

Тунелът Ейстурой ще свързва Торшавн, столицата на Фарьорските острови, със селата Стрендур и Салтнес на север. Мрежата от тунели с дължина 11,24 км ще бъде достъпна за обществеността от 19 декември.

Най-дълбоката точка на тунела, който започна в началото на 2017 г. и се присъедини към трите си маршрута през юни 2019 г., е 186 метра под морското равнище, докато наклонът е не повече от 5 градуса.

Освен че намалява разстоянието между двете точки до почти една трета, тунелът е и визуално красив. Светлините в тунела и скулптурите на кръстопътя му, които създават усещане за движение на водачи под пластове лед и вода, са проектирани от Трондур Патурсон, художник от Фарели.

Тунелът Eysturoy, който се очаква да струва 1,4 милиарда датски крони , се очаква да се използва от 6 хиляди превозни средства на ден. Еднопосочната тарифа за водачите, които ще използват тунела, ще бъде 75 датски крони.

Коментари